Information om fårekyllinger
Dansk info om fårekyllinger
Det er forholdsvis let at finde information om fårekyllinger på udenlandske hjemmesider og på YouTube, men der er ikke meget at komme efter på dansk. Noget af det mest dækkende er nok denne artikel: https://insektorama.dk/faarekyllinger/
Her kommer du hele vejen rundt om emnet, og fårekyllingerne belyses på kryds og tværs med både baggrund, anekdoter og dybdegående viden.
Fårekyllingens biologi
Artiklen giver især værdi i forhold til biologien hos fårekyllinger. Her kan det være særlig svært med udenlandsk info, hvis man ikke er helt fortrolig med termerne. Så er det, alt andet lige, nemmere at få en god forklaring på dansk, og med dansk terminologi.
Biologien gennemgås med den fulde livscyklus, lige fra æg til opvækst og parring. Der er også lidt tips til, hvordan man opdrætter fårekyllinger.
Entomofagi – fårekyllinger som menneskeføde
Et af de helt hotte emner for tiden er insekter som menneskeføde, herunder også fårekyllinger, som allerede er på menuen mange steder i verden. Fårekyllinger og græshopper er blandt de insekter, som flest mennesker kan forestille sig at skule indtage i hel tilstand. Mange har et lidt mere anstret forhold til larver, edderkopper og biller.
Artiklen kommer lidt ind på entomofagi, men forhåbentlig er det et af de afsnit, der med tiden får mere “kød på”.
Steppefårekyllinger er populære
I Danmark er fårekyllinger indtil videre mest kendt som foder til hobbydyr. Der er flere arter i spil, men den mest populære er nok steppefårekyllingen (Gryllus assimilis), som har flere fordele over de øvrige arter i branchen. Den vigtigste fordel er nok, at de ikke larmer så meget, men arten er også generelt mere robust end gennemsnittet.
I artiklen finder du også nærmere information om, hvordan steppe-fårekyllingen er “skruet sammen”, samt lidt indblik i kroppens opbygning hos både den og insekter mere generelt.
Alt i alt en fårekyllinge-artikel, der er værd at se nærmere på.