Hus og Have

Lækre teak sofaborde hos BOBO

Leder du efter et nyt sofabord? Og går du og overvejer at det skal være i træ, anbefaler vi varmt, at du tager et kig på teak sofaborde. Teak har en lækker varm og rødbrun farve, og har en hel del gode kvaliteter. Den har en relativ høj densitet, hvilket skaber nogle tunge og solide møbler. Men hvad der virkelig er godt ved teaktræ, er dets naturlige høje indhold af olie. Det gør at det er nemt at vedligeholde, da det ikke skal behandles lige så ofte som andet træ. Derudover, opstår der ikke rust og korrosion når det møder metaller, netop pga. dets høje olieindhold, hvilket også gør at det ikke sprækker så nemt som andre træsorter.

Stil og design til dit teaksofabord

Sofaborde findes i et utal af forskellige designs. Vælger du et sofabord i teaktræ, er det som udgangspunkt bordpladen der vil være lavet i teaktræ. Men man kan også overveje om benene skal være i teaktræ, eller om de eksempelvis skal være i sort metal eller jern. To forskellige muligheder, der har hvert sit udtryk. Man kan også overveje om det skal være fire lige ben, eller nogle der er let bøjede og bløde i formen. Det er også en mulighed at gå efter et bredt ben i midten, et teaktræ sofabord med tre ben, og et med et rundt ben der følger bordpladen hele vejen rundt i kanten.

Formen på bordpladen kan også være forskellig, det kan være rundt eller firkantet. Den første mulighed giver dig muligheden for at åbne stuen op. Et rum der, igennem vores valg af møbler, ofte er inddelt i firkanter og skarpt opdelte sektioner. Derudover er det nemmere at kommer rundt om, end et firkantet sofabord i teaktræ ville være. Vælger man derimod den anden mulighed, vil det netop give et clean look pga. opdelingen, hvilket også kan være behageligt for øjet.

Der er også en hel tredje mulighed, hvor bordet har en ujævn eller skæv form, ligesom en skæv stjerne eller sky. Det gør bordet lidt mere specielt og spændende at kigge på, og er en god mulighed for at gøre sofagruppen til trækplasteret i rummet.

Har man brug for at opbevare diverse magasiner, brætspil, bøger, og fjernbetjeninger er det rart at have lidt ekstra plads. Her er en ekstra hylde under bordpladen en god idé. Ved du på forhånd at du godt kunne bruge lidt ekstra opbevaringsplads, kan du med fordel kigge på sofaborde i teaktræ med en ekstra hylde til opbevaring. Der findes mange gode løsninger der både er stillede og funktionelle.

Et, to eller tre sofaborde?

Størrelsen på sofaborde kan også variere meget. Har man en lille stue, kan man derfor vælge et lille sofabord i teaktræ, og har man et større sofaarrangement kan man vælge et større sofabord. Men der er også en tredje mulighed, hvor man kan kræse lidt om indretningen. Man kan f.eks. vælge nogle små teaksofaborde og placere to eller tre af dem ved siden af hinanden foran sofaen. I stedet for lige ved siden af hinanden, kan man have lidt afstand imellem dem, eller placere dem lidt forskudt af hinanden. Man kan også vælge at have et eller to borde foran sofaen, og en til at stå ved siden af sofaen. Her kan man f.eks. have en læselampe stående, krydsogtværsen, eller fjernbetjeningen lige ved hånden.

Er du blevet helt forelsket i teaktræslooket kan man jo matche stilen ved sofagruppen, til spisearrangementet og vælge et spisebord, eller spisebordsstole i teaktræ også. Det vil give et gennemført look. Så er der plads til at man kan have flere farver på vægdekorationer eller andre nipsting i rummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *