Hvilken vin skal du vælge til maden?
Det ikke altid let at vælge den perfekte vin til maden. Men dine gæster vil sætte pris på en velvalgt vin der supplerer retten. Så hvordan klare man det? Jo her får du en lille guide bragt til dig af Gludvin.dk – der hjælper dig med nogle lette tips den det rette valg af vin. Vi kigger i guiden på sødmen, syrligheden, saltet og intensiteten, proteinerne samt på hvor fed maden er.
Tip nummer 1.
Sød mad kræver sød vin. Hvorfor? Jo når du spiser noget sødt, bliver vinens syrlighed og bitterhed forstærket. Hvilket resultere i at du smager oplever vinen er mindre sød.
Tip nummer 2.
Syrlig mad kræver syrlig vin. Hvorfor? Jo det syrlige i vinen vil fremstå mindre syrligt, når du samtidig spiser syrligt, fx eddike, citrus, mm. som du få får til seafood.
Tip nummer 3.
Saltet mad passer bedst med sød vin. Hvorfor? Jo hvis noget er for salt fx en sauce, så tilføjer man gerne noget sødt, for at udligne. Og vinen kan derfor bidrage med at gøre den salte mad mere sød.
Tip nummer 4.
Intens smag kræver intens vin. Hvorfor? Jo når du får mad med høj smagsintensitet, desto mere kraftfuld og smagfuld smagen er desto mere behov er der for en vin med en kraftig intensitet. Derfor passer en kraftig vin også rigtig godt til røde bøffer. Generelt passer intens kraftig vin godt til kødelskere. Spiser du fed mad, så som ribeyes er det en god ide med noget frisk og syrligt der kan udligne fedmen og skabe balance i måltidet.